Polis memurunun ölümü TBMM'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken 2.5 yıl önce yaşamını yitiren ve kayıtlara 'intihar' olarak geçen polis memuru Süleyman Sinan Özkılınç'ın ölümüyle ilgili soru önergesi verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Mart 2013 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis memurunun ölümü TBMM'de

TBMM'ye sunduğu önergedeki soruların İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını isteyen Tanrıkulu şöyle dedi:

"Polis memuru Süleyman Sinan Özkılınç, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iken 05.10.2010 tarihinde Asayiş Şube Yunuslar Tim Amirliği hizmet binası içinde ölü bulunmuştur. Ölüm sebebi ise 'psikolojik bozukluktan dolayı intihar' olarak kayıtlara geçmiştir. Maktul Süleyman Sinan Özkılınç'ın babası da aynı zamanda emekli polistir. Dosya takipsizlik kararı verilerek kapanmıştır. Süleyman Sinan Özkılınç'ın psikolojik sorunu olmamasına rağmen neden o gün göreve çıkarılmamış, ihtiyatta bırakılmıştır? ölüm haberi, neden ailesine ölümünden 6- 7 saat sonra haber verilmiştir? Olay yerine intikal eden sağlık ekiplerinin olaya dair tuttukları rapor İzmir Emniyet Müdürlüğü'nce neden dosyaya konulmamıştır? Olaydan 4- 5 saat sonra savcılığa bildirim yapanlar hakkında yasal bir işlem yapıldı mı? Ölüm haberi, emniyet telsiz kayıtlarına ne zaman düşmüştür? Buna dair bilgi emniyet tarafından neden dosyaya konulmamıştır. Özkılınç kendi silahıyla intihar etmişse, silahta biyolojik kalıntı neden çıkmamıştır? Elbiseleri, çok önemli maddi delil olarak neden muhafaza altına alınmadı, bu ihmalinden dolayı emniyet yetkilileri hakkında soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? Emniyetin içinde bir birim amiri, emrindeki bir memuru bunaltıcı ve küçük düşürücü sorularla sorgulayabilir mi?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber